Ana içeriğe atla

Interbase 7.5 ve Firebird Manager

Firebird sevdalısı bir blog yazarı olarak bundan sonraki aşamalarda bu blogta Interbase 7.5 sürümü ile ilgili bilgileride bulabileceğiniz müjdesini hemen vereyim.

Firebird gönülülerinin canla başla çalıştığı Interbase kabuğunun üzerinde hayli yol aldığını hepimiz biliriz.Firebird ücretsiz harika bir veritabanıyken Interbase 7.5 sürümü halen ücretli ve öyle görünüyor ki pekte kullanılamayan bir veritabanıdır.Fakat bunun nedeni kesinlikle kötü, kullanışsız ve güvensiz olduğundan değil tamamen işin pazarlama kısmıyla ilgilidir.İlk incelememiz Interbase 7.5 sürümü ve elbette Firebird veritabanıyla adete show yapan bir manager uygulaması olan IBEXPERT dir.Serinin ilk yazısı için devam ediniz.

Benim bloglarımda bulabileceğiniz Database yazılarında Firebird - Ms Sql incelemelerini ve Sql Query yazılarını bolca bulabilirsiniz.Bence iyi bir database tasarlamak, görsel ve jan janlı bir program yazmaktan daha önemlidir. Bunun üzerinde hep düşünmeme rağmen şuana değin pek örneğini görememiştim.Harika görünen programların My Sql deki fecahat durumlarıyla hep karşılaşmışımdır.Aynı durum Ms Sql ve Firebird içinde geçerlidir.
Takii...
Interbase 7.5 sürümünü tamamen Procedure, Triger, Query ve Exeption kavramlarının tam olarak kullanıldığı iyi bir proje görünceye kadar.! Interbase kullanımıyla oluşan 15 gb'lık bir veri, Ms Sql de olsa sanırım 40 gb kadar bir veri olurdu. Ms Sql de 40 Gb'lık veri eğer ki doğru tasarlanmamışsa saç baş yoldurur derecede büyük bir alan demektir. Ama bu projedeki Interbase 7.5'de 15 Gb lık veride bir veya birden fazla tablo arasında sorguları ekrana göndermek  ki bunlar 4 bin 5 bin lik Grid'lerde maksimum 8 10 saniye !....İşte bu cidden harika.

IBEXPERT bu anlatımların editör ve yönetim kısmında ilk konumuz.IBEXPERT manager hem Firebird hemde Interbase yönetimleriniz için kullanabileceğimiz belkide en kullanışlı ve kapsamlı programdır.Hatırlarsanız EMS Firebird Sql Manager ile yazdığım bir blog ve özelliklerini anlattmıştım.IBEXPERT ise bu uygulamanın çok daha üstündedir.Şöyleki IBEXPERT ile Firebird ve Interbase veritabanınızda OLAP hadisesini tadını çıkara çıkara yapabilirsiniz.

Evet konunun ikinci blogunda IBEXPERT Interbase 7.5 veritabanımızı oluşturup ilk yapılandırmaları yapmak üzere....
      Bu Yazının Sponsorları













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Firebird SQL Table oluşturma ve SQL komutları

2 nci  Firebird SQL veritabanı blogunda bu kez mevcut Firebird veritabanına ISQL ile bağlanmayı veritabanı nesnelerini oluşturmayı (create table), Kayıt eklemeyi (ınsert) ve kayıtları izlemeyi (show) ile önemli SQL komutlarını anlatmaya çalışacağım...

Firebird Veritabanı Nedir ? Nasıl Kullanılır

Firebird ücretsiz veritabanı kullanmaya ne dersiniz.Üstelik hiç bir süre ve veri sınırı olmadan kulağa hoş geliyor değilmi.Bu Blogta Borland açık kaynak interbase 6 sürümünden sonra ortaya çıkmış ve gelişimini sürekli sürdürmüş Firebird veritabanına bir göz atıcaz. İnternet üzerinde Firebird ile kaynağa çok sık rastlamazsınız artık bu blogtan Firebird ile ilgili bilgileri takip edebilirsiniz...

Asp.Net Access veritabanina resim ve nesne kaydetmek OLE Nesnesi

Ms Access ile ilgili geçmiş yazılarım arasında biraz vakit geçirmişseniz, Ms Access form uygulamaları yada veritabanı olarak kullanmayı sevdiğimi anlamışsınızdır. Birazdan size anlatmaya çalışacağım konu Ms Access veritabanı olarak kullandığımız bir Asp.Net Web projesinde resimleri ve dosyaları paket halinde veritabanının içine gömmek olacak.Neden bilmiyorum bu konuda Türkçe kaynak yok, merak etmeyin bu yazı size iyi gelecek...