Ana içeriğe atla

Özel hastaneler için iyi bir HBYS programı ve Kamu HBYS programları ?

Uzun bir süredir içinde olduğum HBYS sağlık bilişimi gün geçtikçe iş tecrübelerim ile dahada geniş bir alana ulaşmamı sağlıyor.Bu durumdan açıkcası memnunum, zira sağlık sektöründe yazılım üreten önemli firmaların bir kaçında çalıştım yada yakın zaman içinde Ankarada faaliyet gösteren o malum büyük HBYS firmalarında iş görüşmelerine davet edilip malesef katılmadım.

Bu blogta size yazılım ofislerinin gözbebeği HBYS yazılımlarının üretme nedenlerinden biraz bahsedeceğim, Kamu hastanelerindeki mevcut HBYS yazılımları ile Özel sektör hastanelerinde bulunan HBYS yazılımları arasındaki müthiş işleyiş farklarındanda biraz bahsedebiliriz belki...

Yazının devamı belkide HBYS nin en iyi firmalarını biraz kızdırabilir !


Şuan ki piyasadaki mevcut HBYS programları ki en çok kullanılanları göz önünde bulundurursak 10-15 yıllık bir tecrübe ve yeni büyük binalarında onlarca yazılımcı, onlarca eğitim destek ekibi ile satıla dursun.Arka tarafta işi özel sektör hastanelerinde dal merkezlerinde olan ve yazılımda HBYS programları üretmeyi seçen önemli bazı yazılımlarda var.Yada varmış !

Özel hastanelere ve Tıp merkezlerine program sağlayan iyi bir yazılım ofisi olan GEMSOFT firması ! ve bugüne değin gördüğüm ve incelediğim bu programlar arasında objektif olmalıyım ki gerçekten gayet iyi durumda, Kamu HBYS programlarına alışkın olan ben, programın genel yapısını inceledeğimde açıkcası bu kadar fark beklemiyordum.Bu fark Özel hastaneler HBYS programları ile Kamu HBYS arasındaki bariz üstünlüğünden başka bir şey olamazdı.Şaşırtıcı değilmi! Neden daha üstün?

Özel sektör hastanelerinde kullanılan HBYS programları kurumlarla ile bütünleşik çalışırken örn medula3 sağlık.net , diğer yandan kurumların Kamu hastanelerine mevzuat gereği mecbur kıldığı rapor veya formların dahada üstüne çıkmayı başarmışlar, özel fiyat kırımları, referans kurum fiyatları artışları, hakedişler,tedavide iskonto, katılım payları ve daha bir çok unsurda Özel hastaneler için üretilmiş HBYS'ler kamu hastanelerinde kullanılan HBYS yazılımların çok üstündeler diyebilirim.Açıkcası şuana kadar kamu hastanelerinde gördüğüm ve bloglarımda yazdığım HBYS programlarından daha iyisini gördüğüm için sevindim diyebilirim.

Size küçük fakat oldukça önemli bir kaç örnek bilgi verebilirim.

Örneğin Kamu hastanelerinde kullanılan HBYS programlarının bazıları İdari bölümler sekmesinde gördüğümüz Döner sermaye muhasebesini henüz başaramışken, Özel sektör HBYS programı tekdüzen hesap planına,doktorlar bazında hizmet ve katılım payları esasına dayanarak bilanço alınabildiğini görünce gerçekten şaşırdım.Şöyle düşünün ki 600 lü hesaplar altında her doktorun istediği labaratuar,radyoloji ve diğer alt kıstaslarla özet gelir akışını yada bilançosunu ek bir muhasebe işlemi gerektirmeden anlık alabiliyorsunuz.Bu gerçekten enteresan bir deneyim.

Diğer bir örnek ise Kamu hastanelerinde bulunan ve bir türlü çalıştırılamayan malum Personel sicil modülüne karşılık Özel hastanaler için dizayn edilmiş İnsan kaynakları entegresi gerçekten görülmeye değer.Daha bir çok önemli detay ve üstünlük sayabilirim.Genel izlenimim Özel Hastanelerin istekleri ile geliştirilmiş fakat devletin ilgili kurumlarınada bağlantılı çalışmayı çok iyi derecede başarmış oldukça komplike bir yapıydı.Fakat en iyi show incelediğim HBYS programında Interbase database kullanılarak 10 gb lık veri içinden çok kısa zamanda ve daha önce hiç göremediğim bir hızda raporlama yapmasıydı.Programın bu harika ayrıntılarını ilerleyen yazılarımda detaylıca bulabilirsiniz.Şayet çok meraklandınız ve hemen görmek isterseniz.Aşağıdaki iletişim ve referans bilgileri işinize yarayabilir.

Özel hastaneler için iyi bir HBYS programı namı ihtiyacınız var?
Gemsoft Yazılım Bursa Merkez
Gemsoft HBYS web sitesi
Demo ve Destek için


0(224) 224 85 81 - 224 97 76 
      Bu Yazının Sponsorları









Yorumlar

  1. Güzel bir yazı.
    Özel sektör HBYS ile kamu arasında dağlar kadar fark olduğunu bizzat yaşamış insanlardan biriyim ben de :)

    Bu farkın LBYS kısmında da bariz farklar içinde olduğunu ve Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemleri konusun da sitenizde incelemenizi rica ederim.

    Başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası LIS yada LBYS hiç ilgimi çekmedi, zira Labaratuarlar hastanelerde Ameliyathanelerden sonra girmeyi hiç istemediğim ikinci bölümdür. Birkaç kez özenip rs232 ile cihaz kurulumu yapmak istedim fakat ortam nedeniyle bu girişimi hemen terkettim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Firebird SQL Table oluşturma ve SQL komutları

2 nci  Firebird SQL veritabanı blogunda bu kez mevcut Firebird veritabanına ISQL ile bağlanmayı veritabanı nesnelerini oluşturmayı (create table), Kayıt eklemeyi (ınsert) ve kayıtları izlemeyi (show) ile önemli SQL komutlarını anlatmaya çalışacağım...

Firebird Veritabanı Nedir ? Nasıl Kullanılır

Firebird ücretsiz veritabanı kullanmaya ne dersiniz.Üstelik hiç bir süre ve veri sınırı olmadan kulağa hoş geliyor değilmi.Bu Blogta Borland açık kaynak interbase 6 sürümünden sonra ortaya çıkmış ve gelişimini sürekli sürdürmüş Firebird veritabanına bir göz atıcaz. İnternet üzerinde Firebird ile kaynağa çok sık rastlamazsınız artık bu blogtan Firebird ile ilgili bilgileri takip edebilirsiniz...

Asp.Net Access veritabanina resim ve nesne kaydetmek OLE Nesnesi

Ms Access ile ilgili geçmiş yazılarım arasında biraz vakit geçirmişseniz, Ms Access form uygulamaları yada veritabanı olarak kullanmayı sevdiğimi anlamışsınızdır. Birazdan size anlatmaya çalışacağım konu Ms Access veritabanı olarak kullandığımız bir Asp.Net Web projesinde resimleri ve dosyaları paket halinde veritabanının içine gömmek olacak.Neden bilmiyorum bu konuda Türkçe kaynak yok, merak etmeyin bu yazı size iyi gelecek...